Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Koncert Vuka Božilovića (klavir)

December 17, 2022 @ 8:00 pm - 9:00 pm

PROGRAM

Johan SEBASTIJAN BAH (Johann Sebastian Bach, 1685 – 1750)

Partita, br. 1, Be-dur, BWV 825 (1726)

Præludium

Allemande

Corrente

Sarabande

Menuets 1 & 2

Giga

Ludvig van BETOVEN (Ludwig van Beethoven, 1770 – 1827)

Sonata, op. 109, br. 30, E-dur (1820)

Vivace, ma non troppo

Prestissimo

Andante, molto cantabile ed espressivo

Vuk Božilović, srpski pijanista i profesor, rođen je 1993. godine u Beogradu. Sarađivao je sa renomiranim profesorima i pijanistima kao sto su Aleksandar Serdar, Aleksandar Madžar, Igor Lasko, Arbo Valdma, Baruh Meir, Stefan Kovačević, Ian Džouns i dr.

U aprilu 2014. godine, u Velikoj Sali Kolarčeve zadužbine, Vuk je, pod palicom renomiranog dirigenta Bojana Suđića i u pratnji orkestra FMU, izveo Šopenov prvi klavirski koncert u e-molu. Član je nekoliko kamernih ansambala, a često nastupa zajedno sa pijanistom Dušanom Grozdanovićem u klavirskom duu (VooDoo piano duo) koji ostvaruje velike rezultate kako u Srbiji tako i u inostranstvu. U Januaru i Junu 2021. godine  održali su dva celovečernja resitala u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, koji su ispraćeni velikim uspehom. Veliku zahvalnost na iskustvu i prenetom znanju Vuk pripisuje Maestru Jovanu Kolundžiji sa kojim često nastupa širom zemlje i regiona. Osnovne i Master Akademske studije završio je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi pijanistkinje i profesorke Lidije Stanković, a 2020 godine je diplomirao i na  Master studijama na “College of Chinese and ASEAN Arts” u Kini u klasi renomiranog ruskog profesora i pijaniste Pavel Raykerus-a.

Vukova pedagoška karijera započela je radom u muzičkoj školi “Petar Konjović” u Beogradu, 2017. godine, u školi u kojoj je i započeo svoje muzičko obrazovanje. Trenutno je student doktorskih studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu na katedri za kamernu muziku, u klasi profesorke Sonje Lončar (LP Duo).

Posetioci će, dobrovoljnim donacijama, imati priliku da učestvuju u humanitarnoj kampanji “Paketić pun ljubavi”, pokrenutoj od strane udruženja TELOK i Centra “Balkan za tebe” i na taj način ulepšaju predstojeće Novogodišnje i Božićne praznike deci iz socijalno ugroženih porodica i bez roditeljskog staranja.

Details

Date:
December 17, 2022
Time:
8:00 pm - 9:00 pm
Event Category:
Website:
https://tekiart.rs/?post_type=tribe_events&p=20468&preview=true

Organizer

TEKIART

Venue

Prva kragujevačka gimnazija
Daničićeva 1
Kragujevac, 34000 Serbia
+ Google Map